Home > Onderwijs > Einde langstudeerdersboete impliceert einde prestatieafspraken

Einde langstudeerdersboete impliceert einde prestatieafspraken

Hoe je ook over de langstudeerdersboete mag denken, een ding is zeker. Als de regeling sneuvelt, dan kunnen de prestatieafspraken die Zijlstra heeft gemaakt met de universiteiten en de hogescholen ook meteen de prullenmand in. Een belangrijke component hiervan bestaat immers uit afspraken over het studierendement. Deze zijn gemaakt onder de veronderstelling dat de langstudeerdersboete studenten zou prikkelen tot harder werken en sneller afstuderen. Als de politiek uit verkiezingsopportunisme die stok achter de deur weghaalt hoeven de onderwijsinstellingen zich ook niet meer gebonden te achten aan de rendementsafspraken.

Exit langstudeerdersboete, exit prestatieafspraken. Hiermee zouden Zijlstra’s beide wapenfeiten op het terrein van het hoger onderwijs sneuvelen. Exit een staatssecretaris zonder prestaties.

Realiseren politici zich wel dat ze met hun gezaag aan de poten van de langstudeerdersregeling de moeizame inspanningen van universiteiten om de studiecultuur te verbeteren ondermijnen? Waarschijnlijk hebben ze daar lak aan. In verkiezingstijd is studenten paaien belangrijker.

Categorieën:Onderwijs
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s