Home > Europese schuldencrisis > Griekse Impulsiviteit

Griekse Impulsiviteit

“The Procrastination Equation” is een prettig leesbaar “How-to” boek van Piers Steel, waarin de motivatie om zaken aan te pakken met een eenvoudige vergelijking wordt verklaard (dat zou economen moeten aanspreken):

Motivation = (Expectancy x Value) / (Impulsiveness x Delay).

Kort toegelicht: de motivatie om een taak uit te voeren stijgt met de kans op succes en de waarde die wordt gehecht aan de voltooiing van de taak. De motivatie neemt daarentegen af met de mogelijkheden om uit te stellen en met de impulsiviteit (of gebrek aan focus) van de uitvoerder.

Toepassing hiervan op de Griekse schuldenproblematiek stemt niet vrolijk. De kans dat het de Griekse regering lukt om haar schulden af te betalen is gering en de waarde komt dan vooral terecht bij de obligatiehouders, niet bij de bevolking. Intussen biedt de levenslijn van IMF/EU de Grieken volop de gelegenheid om hervormingen uit te stellen.

En vanavond hebben we weer eens gezien hoe impulsief Griekse politici kunnen zijn. Amper een week nadat Papandreou op de eurotop instemde met het pakket aan maatregelen, schrijft hij hierover een referendum uit. Een nieuwe bizarre wending in het Griekse drama.

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s